Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Καμπανάκι της Εριν Μπρόκοβιτς ...για Ασωπό



Με τη ρύπανση στον Ασωπό ποταμό ασχολείται το τελευταίο διάστημα η διάσημη ακτιβίστρια δικηγόρος Εριν Μπρόκοβιτς, γνωστή από την ομώνυμη ταινία με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς. Η Μπρόκοβιτς θα παραστεί στις 15 Απριλίου σε συνέδριο για το θέμα στο ευρωκοινοβούλιο. Η διάσημη δικηγόρος έστειλε μάλιστα επιστολή στον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα και του ζήτησε να παρέμβει στην ελληνική κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων.
" Οι άνθρωποι στην Ελλάδα πεθαίνουν και η κυβέρνησή τους στέκεται στο περιθώριο" αναφέρει στην επιστολή της. " Ο Ασωπός-συνεχίζει- εμφανίζει επίπεδα εξασθενούς χρωμίου 400.000 φορές υψηλότερα από το κανονικό και οι θάνατοι από καρκίνο στις περιοχές που υδροδοτεί, έχουν αυξηθεί από 6% σε 32%".
Η Εριν Μπρόκοβιτς έγινε γνωστή όταν αποκάλυψε το σκάνδαλο με τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής Χίνκλεϊ της Καλιφόρνια με εξασθενές χρώμιο από τις τοπικές βιομηχανίες.
(Πηγή: in.gr)

1 σχόλιο:

Πιγκουίνος είπε...

Πάλι καλά που ασχολήθηκε η Μπρόκοβιτς μπας και... ξυπνήσει κανείς! Αλλά θα ήταν καλύτερα αν είχε ασχοληθεί με το θέμα η Τζούλια...