Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Τιμώντας τους Ελεύθερους Πολιορκημένους....


















Εστω και καθυστερημένα-λόγω τεχνικών δυσκολιών-δημοσιεύω αυτή την ανάρτηση για τις εορταστικές εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου στο Μεσολόγγι για την 183η επέτειο της ηρωικής εξόδου.
Οι εκδηλώσεις έγιναν παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκε η βουλευτής Βάσω Παπανδρέου, ενώ παρέστησαν επίσης οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ. Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν το βράδι του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής την μεγάλη πομπή της ιερής εικόνας της εξόδου, με τη συνοδεία δεκάδων φιλαρμονικών και αποστολών με παραδοσιακές στολές από όλη τη χώρα και την Κύπρο. Επίσης, το βράδι του Σαββάτου στον Κήπο των Ηρώων έγινε η αναπαράσταση της ανατίναξης από το Χρήστο Καψάλη.
Στην ομιλία του ο κ. Παπούλιας τόνισε μεταξύ άλλων: " η έξοδος των Ελεύθερων Πολιορκημένων είναι ένας άθλος πέρα από τα ανθρώπινα μέτρα, μια υπέρβαση. Το Μεσολόγγι αποτελεί για τον ελληνισμό διαχρονικό σύμβολο αγώνων για ελευθερία και δικαιοσύνη."

σσ. Αφιερώνω αυτή την ανάρτηση στο θείο μου Γεράσιμο Κυριαζή που τόσο αγάπησε την ιδιαίτερη πατρίδα του το Μεσολόγγι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: