Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Καλή αρχή.....


Πλησιάζει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τα κεφάλια μέσα για μαθητές και γονείς. Φτου! κι απ΄την αρχή. Διαβάσματα, ατέλειωτα πηγαινέλα στα φροντιστήρια, ξενύχτια πάνω στα βιβλία (λέμε τώρα)...Κουράγιο παιδιά...Ας οπλιστούμε όλοι με υπομονή κι ας προσπαθήσουμε να μη φορτώσουμε τα παιδιά- τους πιο σκληρά εργαζόμενους -με τα δικά μας άγχη και τις δικές μας ανασφάλειες. Προέχει η σωματική και ψυχική τους υγεία και η ισορροπημένη οικογενειακή ζωή. Το παιχνίδι, η ξεκούραση, ο αθλητισμός, τα φλερτ, η ψυχαγωγία, είναι απαραίτητα. Δεν είναι πολυτέλειες. Το πρώτο μας μέλημα είναι να τους χτίσουμε ένα μέλλον με αξίες και ιδανικά, να τους βοηθήσουμε να γίνουν σωστοί, έντιμοι και καλλιεργημένοι πολίτες με ανοιχτά μυαλά και διευρυμένους ορίζοντες, για να ζουν και όχι απλά να υπάρχουν. Στο χέρι μας είναι να τους δώσουμε ερεθίσματα. Η ζωή δεν τελειώνει στο σχολείο. Συνεχίζεται στα αθλητικά κέντρα, στα μουσεία, στα πάρκα, στα θέατρα, στον κινηματογράφο. Κάποια στιγμή, το σχολείο πρέπει να σταματήσει να είναι εφιάλτης όταν το ζούμε από μέσα, και γλυκιά ανάμνηση όταν περάσουν τα χρόνια και το αναπολούμε....




3 σχόλια:

EgoEtsiToVlepo είπε...

Αυτά που γράφεις μου είναι ακόμα τόσο νωπά ….
Θα πιστέψεις πως όταν έβλεπα την κόρη μου να έχει άγχος με τις Πανελλαδικές
(πέρυσι έδωσε) της έλεγα να μην πάει να γράψει;
Ήθελα και θέλω πανω από όλα την υγεία της και την ψυχική της ηρεμία.
Τώρα ….. για να γίνει το σχολείο γλυκιά ανάμνηση φοβάμαι πως θα πρέπει να περάσουν πολλά πολλά χρόνια.
Καλή σχολική χρονιά να έχουν όλα τα παιδιά και
μακάρι οι γονείς να σταματήσουν να τα φορτώνουν με άγχος.

Φιλιά!

giorgia_is_coming_to_town είπε...

Κι εγώ πιστεύω ότι δύσκολα θα πάψει το σχολείο να είναι εφιάλτης. Κατ΄ουσία σε κάθε ηλικία χρειάζεται ένας εφιάλτης. Μόλις βρούμε αυτόν της εργασίας ή της ανεργία, το σχολείο θα μοιάζει με όνειρο. Καλή χρονιά σε όλα τα παιδάκια του κοσμου!

elli elli... είπε...

καλημερα!!!!! καλη χρονια κι απο μενα σε ολα τα παιδια και στους γονεις!!!! οπως τα λες......το σχολειο επαψε να ειναι πηγη μαθησης και εγινε πτηση με αναγκαστικη προσγειωση!!!! λυπαμαι τα παιδια μας!!!!!